Amit csak zsírbontó kezeléssel lehet, edzéssel nem – lokális zsírégetés

Lokális zsírégetés rádiófrekvenciás kezeléssel

A rádiófrekvenciás zsírbontó kezelés lehetőséget kínál a lokális fogyásra. A lokális zsírégetéssel kapcsolatban rendszeresen jelennek meg olyan tanácsok, melyek biztos eredményt ígérve különböző edzéstípusokra esküdve bizonygatják, hogy márpedig célzott testmozgással lehetséges csak a hasról vagy csak combról eltüntetni a fölösleget. Valójában edzéssel nem lehetséges a lokális zsírégetés, mivel a szervezet a zsírt arányosan bontja el a különböző testrészekről. A rádiófrekvenciás zsírbontó kezeléssel azonban mégis lehetőség nyílik célzottan csökkenteni a lerakódott zsírt, mégpedig hatékonyan, hiszen a kezelés nem a zsírsejtek méretét csökkenti, hanem azok számát.

Edzéssel miért nem lehetséges a lokális zsírégetés?

A szervezet akkor éget zsírt, mikor energiára van szüksége. A zsírégetés ráadásul nem az elsődleges megoldása, először a könnyen bomló szénhidrátok kerülnek sorra és szervezetünk csak ezek felhasználása után nyúl a zsírtartalékokhoz. Ezért is népszerűek a kardio- és intervall-edzések, mert ezek bizonyos pulzusszámnál, bizonyos idő elteltével elősegítik a raktárkészletek felemésztését. Az izmok és a közelükben elhelyezkedő zsírszövetek között semmiféle kapcsolat nincs, ezért az izom nem tud az adott zsírszövetből energiát kinyerni. A zsírszövet passzív szövet, ha a közelében munka folyik, attól még benne nem áll elő változás. Zsírt szervezetünkben trigliceridek formájában a zsírsejtek tárolnak. Mikor elkezdjük felélni zsírtartalékunkat, először ezeket a triglicerideket szabad zsírsavakra kell bontani, melyek a véráramba kerülve jutnak el a felhasználási helyre. Ám nem a legközelebb eső „raktárból”, hanem a szervezet egészéből szállítja a véráram az energiához szükséges „üzemanyagot”. A zsírégetés folyamata az egész testben lejátszódik, minden zsírszövetben, ezért hiába edzünk csak egyetlen testrészre, a zsír globálisan fog mindenhonnan ugyanolyan mértékben fogyni.

Bár a nagyobb izommunka közelében magasabb testhőmérséklet tapasztalható, ez koránt sem az a hipertermia, amit a rádiófrekvenciás zsírbontó kezelés biztosítani tud.

Hogyan hat lokálisan a rádiófrekvenciás zsírbontó kezelés?

A rádiófrekvenciás zsírbontás nem az izommunkára épít, nem a szervezet anyagcseréjét serkenti, hanem speciális rádióhullámokkal célzottan a zsírsejtekre hatva csökkenti azok számát. A fentiekkel ellentétben rádiófrekvenciás zsírbontás közben a szervezet nem egyenlő arányban hasznosít a zsírtartalékokból, hanem a hipertermia hatására a célzott terület zsírszöveteiben áll be változás. Hogyan fog a zsír eltűnni szervezetünkből, ah nem energiává alakul? A nyirokrendszeren keresztül, anyagcsere útján.

Szeretné kipróbálni kezelésünket? Kérjen időpontot!